پیشنهادات دانشجویی به رئیس صداوسیما درباره پوشش اخبار متروپل



جمعی از دفاتر عضو اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور در نامه ای به رییس صدا و سیما با اشاره به نحوه پوشش اخبار متروپل در صدا و سیما پیشهاداتی را مطرح کردند.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، در این نامه خطاب به ریاست صداوسیما آمده است: نیک مستحضرید که در چند روز اخیر،  در شهر آبادان استان خوزستان، ساختمان متروپل  که در اثر تخلف از قوانین و  با وجود هشدارهایی از جانب سازمان نظام مهندسی و بی‌توجهی از سوی مسئولین ذی ربط به آن ، مجوز بهره برداری و افتتاح گرفته بود، فرو ریخت.‌ اتفاقی که جان شماری از هموطنان عزیزمان را گرفت.

در شرایط بحرانیِ اکنون مردم استان خوزستان، اذهان عمومی آماده پذیرفتن هر خبر نادرستی مبنی بر وقایع ساختمان متروپل و دشمنان آماده وارونه رساندن اخبار و متشنج کردن افکار عمومی هستند، دستگاه‌های رسانه‌ای نامناسب در این شرایط حاکم شده‌اند و به علت ابهامات خبری و اخبار گاهی کذب و ضد و نقیضی که از رسانه‌ ملی منتشر می‌شود و موارد ضروری که منتشر نمی‌شود،  شاهد سلب اعتماد از رسانه  ملی در زمینه حادثه متروپل هستیم.

درخواست می‌شود تا صدا و سیما به عنوان رسانه‌ی ملی و تریبون مردم، در مدت زمان باقی مانده تغییرات ذیل را در رویه خود اعمال کند:

۱)تعیین سخنگو از جانب ستاد متولی حادثه و مخابره اخبار از طریق صدا و سیما: طبق قانون اساسی و قانون خط مشی کلی و اصول برنامه های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ماده۷ «صدا و سیما باید منعکس کننده زندگی و احوال تمامی اقوام و بخش های مختلف کشور باشد.» و طبق ماده ۱۵ صدا و سیمای جمهوری اسلامی زبان گویای ملت و چشم و گوش حساس کشور است.   در حالی که در وضعیت کنونی هر ارگان و نهادی اخبار متفاوتی را نشر می‌دهد لذا انتظار میرود  با تعیین سخنگوی واحد و انتشار اخبار از  سوی مرجع سخنگو ی مشخص، شاهد مورد وثوق قرار گرفتن ارگان صدا و سیما باشیم.

۲)سرعت و دقت در انتشار اخبار: به موجب ماده ۱۸_ صدا و سیما و موظف به انتشار آخرین اخبار و اطلاعات صحیح و مهم کشور وجهان است.با وجود گذشت یک هفته از این اتفاق در این شرایط رسانه حالت مطلوب خود را ندارد. در حالت مطلوب رسانه ی ملی اخبار همانگونه که در سانحه ی پلاسکو مردم ایران اخبار این حادثه را از رسانه ی ملی پیگیری می‌کردند،درخصوص متروپل نیز چنین انتظاری می‌رفت.‌ اینکه یا اعلام شود  انتشار اخبار متروپل در حد ۲ ساعت بس است، یعنی در رسانه‌ی ملی در بر همان پاشنه می‌چرخد.  

۳)  صدا و سیما نسبت به سایر خبرگزاری‌ها پیشران باشد: در وضعیت کنون، که مردم آخرین اخبار حادثه متروپل را  از رسانه‌هایی غیر از رسانه ملی  و از خبرنگار نماهایی که وابستگی رسمی به هیچ خبرگزاری  ندارند، دریافت می‌کنند و شبکه‌های اجتماعی گوی سبقت را از صداوسیما ربوده‌اند. به علاوه این درحالی است که اخبارشان با یکدیگر در تضاد است و منجر به سردرگمی بیشتر مردم و انتشار اخبار کذب می شود .

لذا انتظار می رود صدا و سیما با پوشش خبری درست و اعزام تیم خبری مجرب از سوی سازمان و استقرار ایشان در محل حادثه  با روایت و تبیین اخبار به کنار مردم بیاید و مرهمی بر درد مردم باشد و این میدان را به اخبار رسانه‌های خارجی ندهد و همانگونه که لقب ملی را یدک می‌کشد ملی نیز عمل کند.

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا