انتظارات خبرنگاران از خانه مطبوعات جدید قزوین



ایسنا/قزوین با توجه به در پیش بودن انتخابات در قزوین، خبرنگاران در این گزارش درباره انتظارات خود از خانه مطبوعات جدید و خصوصیات کاندیدای منتخب می‌گویند.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، در روزگاری که رسانه‌ها جزو کاربردی‌ترین ابزار برای مطالبه حق و حقوق مردم و همچنین اطلاع‌رسانی از رخدادها قلمداد می‌شود، نقش خبرنگاران به عنوان بازتاب‌دهنده رویدادها و مشکلات در جهت رفع نارسایی‌ها، توسعه و رشد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه، تنویر افکار عمومی و اشاعه ارزش‌ها بر هیچ‌کسی پوشیده نیست. در همین راستا، ضرورت وجود خانه‌ای امن برای پرداختن به مسائل و مشکلات به حق خبرنگاران ضروری است.

خانه مطبوعات به عنوان یک تشکل صنفی به منظور تأمین حقوق و گسترش آزادی‌های قانونی و مسئولانه رسانه‌ها با رویکرد صنفی، با نگاه حل مسائل و مشکلات با فراهم آوردن تسهیلات رفاهی برای اصحاب رسانه تشکیل شده است و بنابر اساسنامه‌ای که برای خانه مطبوعات تعریف شده،  کمک به ارتقای کمی و کیفی مطبوعات محلی که خود متضمن تقویت نقش مطبوعات کشور و افزایش استانداردهای کار خبری و اطلاع رسانی کشور است، از اهداف این خانه است.

با توجه به پیش رو بودن انتخابات خانه‌ مطبوعات جدید قزوین در این گزارش به سراغ برخی خبرنگاران رفتیم تا خواسته‌ها و انتظاراتشان را از خانه مطبوعات جدید بشنویم.

پالایش خبرنگاران منجر به حذف آن‌ها نشود

رکسانا رضایی، سردبیر هفته‌نامه نگاه قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: وقتی صحبت از خانه می‌شود یعنی سقفی برای همه خبرنگاران که نباید نگاه‌های جناحی و سیاسی در آن دخیل باشد و این سقف باید مأمنی برای تمامی اهالی رسانه با نگاه‌ها، دیدگاه‌ها و سلایق مختلف باشد.

سردبیر نشریه نگاه قزوین بیان می‌کند: انتظار داریم که خانه مطبوعات جدید رغبتی برای حضور خبرنگاران در خانه ایجاد کند تا خبرنگاران مشکلات و مسائل و دغدغه‌های خود را به این خانه بیاورند و همچنین خانه در رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی خبرنگاران پیشگام شود، لذا امیدوارم افرادی که وارد خانه مطبوعات می‌شوند، عاشق حرفه مطبوعات باشند چرا که این عشق باعث می‌شود، سختی‌هایی که در این مسیر وجود دارد با علاقه پیگیری شود

وی ادامه می‌دهد: مطبوعات دو بخش اصلی دارد؛ روزنامه داری و روزنامه‌نگاری، رسانه داری و اینکه در رسانه بتوانی به صورت تخصصی قلم بزنی و هر ۲ به اهمیت خود باقی است. معتقدم این دو بخش باید به موازات هم پیش بروند و خانه مطبوعات بتواند با ایجاد بسترهای آموزشی مناسب، افرادی را پرورش دهد که این افراد تخصص لازم را در هر ۲ زمینه داشته باشند؛ یعنی هم مدیری پرورش بدهد که این مدیر با توانمندی‌های اقتصادی خود بتواند اهالی رسانه‌اش را فارغ از هر دغدغه اقتصادی مدیریت کند، همچنین آگاه به مسائل روز بوده، تبیین و روشنگری کند و بتواند با جریان سازی، رسانه‌اش را با جهت و هدف مشخصی پیش ببرد.

سردبیر نشریه نگاه قزوین خاطرنشان می‌کند: مدت‌هاست که مباحثی چون پالایش خبرنگاران و حذف گروهی از میان اهالی رسانه مطرح می‌شود. ولی ایده بنده این است که حذف هیچ گروهی از رسانه نباید صورت گیرد، اگر کسی قدم به عرصه رسانه گذاشته و علاقه‌مند به این حوزه است؛ اما دانش کافی ندارد، باید توسط خانه مطبوعات مدیریت شود؛ به این صورت که  با همکاری و همراهی اداره کل ارشاد بستری را برای آموزش این دسته از افراد فراهم کند و از یک پتانسیل بالقوه، یک پتانسیل بالفعل بسازد و نسل آینده اهالی مطبوعات و رسانه‌ قزوین را پرورش دهد.

ورود خانه مطبوعات برای حل مشکل خلأ آموزش در خبرنگاران

رضا اولادی، خبرنگار خبرگزاری ایرنا در قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: انتظارمان از خانه مطبوعات جدید این است که افراد منتخب، چاره‌ای راهگشا برای حل مسائل و مشکلات خبرنگاران داشته باشند. اقشار مختلف جامعه نیازهای بدیهی خود را دنبال می‌کنند، به عنوان مثال با حمایت‌های حاکمیت در حوزه مسکن تمامی اقشار از جمله اقشار آسیب‌دیده در حال تأمین مسکن هستند اما به موضوع مسکن خبرنگاران در استان قزوین توجهی نمی‌شود.

وی ادامه می‌دهد: اگر خانه مطبوعاتی فعال، پویا و همچنین دغدغه‌مند روی کار بیاید، می‌توانیم مشکلات کنونی خبرنگاران را به حداقل برسانیم. البته این موضوع مستلزم توجه ویژه خبرنگاران در انتخاب کاندیداهاست. از نظر من کاندیداهایی صلاحیت ورود به خانه مطبوعات را دارند که دلسوز و متعهد و دارای ارتباطات خوبی با حاکمیت باشند.

اولادی خاطرنشان می‌کند: همچنین کاندیداهایی که منتخب خبرنگاران در خانه مطبوعات می‌شوند باید به امور صنفی بپردازند و این امور صنفی یعنی پذیرش تمامی خبرنگاران با هر نوع طرز تفکر و جناح سیاسی ضمن اینکه در دولت‌های گذشته بی‌مهری‌های بسیاری را نسبت به خبرنگاران شاهد بودیم، مهمترین علت این بی‌مهری‌ها نبود یک انجمن صنفی منسجم، قوی و متعهد بود.

خبرنگار خبرگزاری ایرنا تصریح می‌کند: خلأ آموزش در بین خبرنگاران موضوع دیگری است که خانه مطبوعات جدید باید آن را مورد توجه خود قرار دهد، به عنوان مثال خانه مطبوعات می‌تواند با همکاری ارشاد و سایر دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی، نرم افزارهای مربوط به تولید اخبار چندرسانه‌ای را به خبرنگاران آموزش دهد و در راستای رشد و توسعه سواد رسانه‌ای خبرنگاران مؤثر باشد.

خانه مطبوعات و لزوم شفافیت در عملکرد

زینب کلهر، یکی از خبرنگاران قزوینی در گفت‌وگو با ایسنا درباره ویژگی‌های خانه مطبوعات قزوین در دوره جدید اظهار می‌کند: خانه مطبوعات مهمترین تشکل و انجمن صنفی خبرنگاران است که اگر در مسیر درست مأموریت خود قرار گیرد می‌تواند ضمن شأنیت بخشیدن به این جایگاه در مسیر مأموریت‌ها و اهداف تعیین شده به‌خوبی حرکت کند.

وی بیان می‌کند: بدیهی است اگر افراد منتخب به‌دور از جناح‌بندی‌های سیاسی که معمولاً مرسوم است با نگاه صنفی نامزد شده و خود را در معرض رأی اعضا قرار دهند و هدفشان رسیدگی به امور صنفی خبرنگاران اعم از رسیدگی به امور حقوقی و رفاهی آن‌ها باشد به موفقیت خواهند رسید.

این خبرنگار تصریح می‌کند: افرادی که در دوره جدید وارد خانه مطبوعات می‌شوند باید مواضع خود را شفاف در معرض قضاوت اعضا قرار دهند و برای رفع نواقص و مشکلات گذشته و انجام برنامه‌های جدید عزم جدی داشته باشند.

وی خاطرنشان می‌کند: داشتن مقبولیت عمومی در میان خبرنگاران، فرصت کافی برای انجام امور این تشکل صنفی، تجربه و سابقه مثبت در انجام مأموریت‌ها و ارتباط مؤثر با مسئولان به‌ویژه اداره ارشاد می‌تواند از ویژگی‌های نامزدهای انتخابی باشد.

کلهر در پایان می‌گوید: خانه مطبوعات قزوین در صورت بروز مشکل برای اهالی رسانه باید در دفاع منطقی و احقاق حق خبرنگاران توان و انگیزه لازم را داشته تا مأمنی برای خبرنگاران باشد و این مهم در صورت انتخاب افرادی توانمند، باتجربه و  دلسوز محقق خواهد شد

خانه مطبوعات متشکل از خبرنگاران هر ۲ جناح سیاسی باشد

سید عبدالعظیم موسوی، مدیر مسئول روزنامه ولایت استان قزوین نیز به ایسنا می‌گوید: خانه مطبوعات یک مجموعه صنفی است که در حرف همه این موضوع را می‌دانند و به آن اذعان دارند اما متأسفانه در عمل رویکردهای خانه مطبوعات، رویکردهای جناحی، خطی و رفاقتی است.

وی ادامه می‌دهد: به نظرم بهتر است که خبرنگارها به کسانی که توان بیشتری در حمایت از مطبوعات و خبرنگاران دارند، رأی دهند. تجربه نشان داده اگر حضور خبرنگاران منتخب از هر دو جناح سیاسی در خانه مطبوعات باشند، کار صنفی مطبوعات و خبرنگارها بهتر انجام می‌شود.

مدیر مسئول روزنامه ولایت بیان می‌کند: کلاس‌های اولیه آموزش خبرنگاری و  روزنامه‌نگاری به شکل کلاسیک برقرار می‌شود و معمولاً خبرنگاران اطلاعاتی از مواد اولیه خبرنگاری دارند. اما آنچه مهم است ارتقای دانش خبرنگاران با توجه به فضای زسانه‌ای روز در جامعه است که باید این موضوع مورد توجه خانه مطبوعات جدید قرار گیرد.

موسوی در پایان می‌گوید: امروز خبرنگاران نیازمند حمایت‌های حقوقی و اجتماعی هستند به طوری که اگر یک خبرنگار با چالشی روبه‌رو شد باید مورد حمایت و عنایت یک نهاد صنفی قرار گیرد تا اگر با یک نهاد و دستگاهی در راستای رسالت خبری وارد تقابل شد، خیالش راحت باشد که یک حامی دارد. لذا انتظار می‌رود، خانه مطبوعات جدید به نظام حقوقی نیز مسلط باشد.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، خانه مطبوعات یک مؤسسه فرهنگی، صنفی، غیردولتی، غیرتجاری و مستقل از میان دست اندرکاران مطبوعات و رسانه‌های استانی دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان نشریات سراسری، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری است که وظایفی را برعهده دارد.

خانه مطبوعات باید به تأمین حقوق و گسترش آزادی‌های قانونی رسانه‌ها با رویکرد صنفی کمک کند، به اقتصاد رسانه‌های استان از طریق آموزش کمک کند، خانه باید باعث تقویت ارتباط رسانه‌های استان با دستگاه‌های اجرایی باشد و بتواند بانک اطلاعاتی روزنامه‌نگاران را تدوین کند در کنار این موضوعات برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها در استان نیز از وظایف خانه مطبوعات است.

آسیب شناسی فعالیت‌های رسانه‌ای و طراحی ساز و کارهای لازم برای ارتقاء کمی و کیفی رسانه‌های استان و ایجاد بستری برای خدمات‌رسانی آموزشی به ادارات نهادها و متقاضیان در جهت تأمین مخارج رسانه‌ها و تدوین و اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در جهت توسعه کیفی رسانه‌های استان از جمله وظایف خانه مطبوعات در استان محسوب می‌شود که امید است در دوره جدید خانه مطبوعات در قزوین به وظایف خود آن‌طور که شایسته است جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا