مرگ بحث‌برانگیز کیومرث پوراحمد/ حاشیه‌های نقش‌برجسته ساسانی در انگلیس/ بازگشت ایرانی‌ها به عمره



مرگ غافلگیرکننده کیومرث پوراحمد و چند درگذشت دیگر ، اکران «سه کام حبس» در عید فطر، خودنمایی فیلم‌های ایرانی در جهان، جزییاتی از جشنواره «کن»، بازگشت «شرک ۵»، حاشیه‌های صداوسیما، تخریب دیوار کنسولگری سابق آلمان در تبریز، کشف نقش‌برجسته ساسانی در انگلیس، میزان سفر ایرانی‌ها به ترکیه، تازه‌هایی از حج و آمارهای نوروزی از موزه‌ها و صنایع‌ دستی گزیده‌ای از آنچه بود که در این هفته گذشت.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، در این هفته بعد از گذراندن تعطیلاتی آرام و بی‌حاشیه، آن‌چه که بر فرهنگ و هنر در این تعطیلات گذشت را مرور کردیم. از مهم‌ترین خبرهایی که در این ۱۳ روز پر حاشیه شد، به فیلم «برادران لیلا» مربوط بود اما به هر حال در این ایام در گذشت چند چهره فرهنگی از جمله احمد سمیعی گیلانی، نورمحمد ذوالفقاری، منوچهر جمالی‌پور و بتول فروزان اتفاق افتاد و بیشترین اخبار هم باتوجه به داغ بودن بازار سفرهای نوروزی به حوزه گردشگری مربوط بود.

جدیدترین حاشیه «برادران لیلا» انتشار نسخه قاچاق آن برای مخاطب ایرانی پس از پخش در یک پلتفرم خارجی است؛ اتفاقی که قابل پیش‌بینی بود و تهیه‌کننده فیلم بهمن‌ماه ۱۴۰۱ با توجه به برنامه‌ریزی کمپانی پخش‌کننده‌ی فیلم برای انتشار نسخه بلورِی، نسبت به آن ابراز نگرانی کرده بود.

تهیه‌کننده فیلم «برادران لیلا» در تازه‌ترین اظهاراتش به ایسنا، با اعلام این‌که شورای پروانه ساخت دولت گذشته فهرستی رسمی برای اصلاحات فیلمنامه به سازندگان فیلم ابلاغ نکرده بود، از مدیران سینمایی درخواست کرد که با توجه به پخش نسخه قاچاق فیلم، اجازه پخش «برادران لیلا» در سینماها و پلتفرم‌ها داده شود.

دروغ سیزدهِ اصغر فرهادی 

همچنین خبرهایی درباره ساخت فیلم جدید اصغر فرهادی در آمریکا با حضور ستاره‌هایی چون «آل پاچینو» در رسانه‌ها منتشر شد، این خبر بدون هیچ منبع موثقی بود. اصغر فرهادی نیز هیچ واکنشی به این خبر نداشت و بر اساس اطلاعات مندرج در سایت IMDb نیز آخرین پروژه فرهادی فیلم «قهرمان» است و  جزئیاتی از پروژه جدید این سینماگر ایرانی منتشر نشده است. بر این اساس به نظر می‌رسید با یک دروغ سیزده رو به رو هستیم!

چند نفر در تعطیلات نوروز به سینما رفتند؟

گیشه سینما در پایان تعطیلات سال جدید روزهای بهتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل و نیز ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ پشت سر گذاشت. تعداد مخاطبان نوروزی سینما به مدد ادامه‌ اکران چند فیلم که از ماه‌های آخر سال گذشته روی پرده بودند، به بیش از یک میلیون و ۱۶۳ هزار نفر رسید و گیشه‌ی سینماها نیز در تعطیلات نوروز ۵۸ میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فروش داشت.

اکران «سه کام حبس» در عید فطر

پخش‌کننده فیلم‌های «غریب» و «خط استوا» با خوب ارزیابی کردن اکران نوروزی سینماها و نقش موثر شورای صنفی نمایش در آن، خبر داد که در تدارک اکران فیلم «سه کام حبس»  به کارگردانی سامان سالور برای نوبت اکران عید فطر است.

مرگ کیومرث پوراحمد و چند درگذشت دیگر 

در آخرین روزهای هفته‌ای که گذشت اما داغ سنگینی بر دل سینما و رسانه ایران نشست. خبر رسید که کیومرث پوراحمد کارگردان پیشکسوت که سریال به یادماندنی «قصه‌های مجید» را ساخته بود، رخت از این دنیا بست. این فیلمساز متولد سال ۱۳۲۸ در نجف آباد استان اصفهان سال گذشته فیلم «پرونده باز است» را ساخت که در جشنواره فجر شرکت داشت.

«تیغ و ترمه»، «کفشهایم کو؟»، «۵۰ قدم آخر»، «اتوبوس شب»، «نوک برج»، «گل یخ»، «خواهران غریب»، «شب یلدا»، «بخاطر هانیه» و «بی‌بی چلچله» از فیلم‌های سینمایی این کارگردان هستند. او در تلویزیون هم سریال‌ ماندگار دیگری به نام «سرنخ» ساخته بود.

ابتدا اعلام شد که او در بندرانزلی به دلیل آنچه در گواهی فوت ایست قلبی آمده، از دنیا رفته است اما داداستان گیلان ساعاتی بعد اعلام کرد که بررسی‌های اولیه بازپرس حکایت از خودکشی کیومرث پوراحمد دارد؛ موضوعی که خود بحث‌های دیگر در پی داشت و کارنامه رسانه‌ها در رعایت پروتکل‌های خبری در این زمینه، چندان قابل قبول نشد.

همه آن‌چه ایسنا به بهانه درگذشت کیومرث پوراحمد مخابره کرد را می‌توانید اینجا بخوانید. 

پیکر مرحوم کیومرث پوراحمد روز پنجشنبه از انزلی به تهران منتقل شد تا جمعه، ۱۸ فروردین در قطعه‌ هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود.

دادستان گیلان: «نوشته» همراه کیومرث پوراحمد «خصوصی» است

پری ملکی: این‌گونه رفتن کیومرث پوراحمد آتش به جانم زد

یک روایت شنیدنی از جوانی کیومرث پوراحمد

همچنین در این هفته بتول فروزان (مترجم)، فرزند مهدی فیروزان (مدیرعامل شهر کتاب) و حورا صدر و نوه امام موسی، یازدهم فروردین در ۳۵ سالگی از دنیا رفت. مراسم تشییع  پیکر او روز  شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲، از ساعت ۱۰ صبح در آستان امام‌زاده صالح تجریش برگزار و سپس در بهشت زهرا، ورودی شمالی، سمت چپ، آرامگاه خانوادگی مرحوم طباطبایی به شماره ۴۶۷۰  به خاک سپرده شد.

«ریوئیچی ساکاموتو» آهنگساز برجسته ژاپنی و موسس گروه موسیقی «یلو مجیک ارکسترا» که خلق موسیقی فیلم‌هایی همچون «آخرین امپراتور»‌،‌ «آسمان سرپناه»‌ و «از گور برخاسته»‌ را در کارنامه دارد، در سن ۷۱سالگی درگذشت. این آهنگساز در ژانویه سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که به سرطان مبتلا شده است و مراحل درمان را طی می‌کند.

«هریستو ژیوکوف» بازیگر بلغارستانی که سابقه بازی در فیلم «مصائب مسیح» ساخته «مل گیبسون» را در کارنامه داشت، در سن ۴۸ سالگی درگذشت.

گزارش‌های ایسنا از فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۱: 

شعر ایران در سالی که گذشت

مجسمه‌هایی که سال گذشته خبرساز شدند

گم شدن گیلاس کیارستمی در باغ خیام!

همچنین جایزه تئاتر «اولیویه» برندگان خود را شناخت و اقتباس نمایشی از انیمیشن معروف «همسایه من توتورو» با کسب شش جایزه، برنده بزرگ جوایز تئاتر «اولیویه» نام گرفت.

خودنمایی فیلم‌های ایرانی در جهان

چهل و هفتمین جشنواره فیلم هنگ کنگ از ۳۰ مارس تا ۱۰ آوریل (۱۰ تا ۲۱ فروردین) در حال برگزاری است و فیلم های «تفریق» ساخته مانی حقیقی و «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی در این رویداد به نمایش در می آیند.

همچنین پنجاه و دومین جشنواره «کارگردان های جدید/فیلم های جدید نیویورک» هم از ۲۹ مارس تا ۹ آوریل (۹ تا ۲۱ فردردین) در آمریکا در حال برگزاری است و فیلم سینمایی «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی و فیلم کوتاه «۴۸ ساعت» ساخته آزاده موسوی در این جشنواره حضور دارند.

 فیلم‌های کوتاه «پرنده‌های سارا» و «هیچکس خانه نیست» به کارگردانی میثم شمسی در دوازدهمین ‌دوره جشنواره فیلم‌های کودکان هندوستان (ICFF ) حضور دارند.

دهمین جشنواره فیلم‌های ایرانی در استرالیا میزبان مجموعه‌ای از فیلم‌های بلند و کوتاه از سینماگرانی ایرانی خواهد بود.

همچنین با اعلام نتایج جوایز جهانی موسیقی «Global Music Awards» هنرمندان ایرانی توانستند مدال‎‌های نقره و برنز این رویداد جهانی موسیقایی را از آن خود کنند. بر این اساس محمدرضا اژدری، بهداد بابایی، احمد چگینی و امیررضا اجاقی توانسته‌اند در جایزه مسابقات جهانی موسیقی موفق به کسب جایزه در دو بخش نقره و برنز شوند.

جزییاتی از جشنواره «کن»

«تیری فرمو» مدیر باسابقه جشنواره فیلم کن در نخستین مصاحبه اش درباره هفتاد و ششمین دوره این رویداد سینمایی که حدود یک و نیم ماه دیگر در فرانسه برگزار می‌شود و تلاش‌های خود برای گردآوری یک دوره مهم دیگر این رویداد، تلاش ناموفق خود برای حضور یک زن به عنوان رییس هیات داوران، امیدهایش برای جذب آثار بومیان آمریکا در کنار آثار هالیوودی، ادامه غیبت آثار نتفلیکس و غیره صحبت کرد.

همچنین اعلام شد که جدیدترین قسمت از سری فیلم‌های هیجانی و ماجراجویانه «ایندیانا جونز» با بازی «هریسون فورد» نخستین نمایش جهانی خود را در دوره جدید جشنواره کن تجربه خواهد کرد.

بازگشت «شرک ۵»

«کریس ملداندری» مدیرعامل استودیوی ایلومینیشن تأیید کرد که انیمیشن «شرک ۵» در دست ساخت است و همه‌ی صداپیشگان اصلی آن در این قسمت حضور خواهند داشت.

خواننده BTS تاریخ‌ساز شد 

در این میان، «جیمین»، یکی از اعضای گروه مشهور «بی تی اس» (BTS) به نخستین هنرمند اهل کره جنوبی تبدیل شد که توانسته به صورت انفرادی به جایگاه نخست جدول ترانه‌های برتر ایالات متحده آمریکا راه پیدا کند.

هدیه‌ بهاری شجریان و مشکاتیان به مردم + فیلم

حال ارکسترهای ایران چگونه است؟

حاشیه‌های صداوسیما از نمایش فیلم‌های اکران نشده تا نمایش یک تصویر نامتعارف

صدا و سیما در این سال جدید تصمیم گرفته است، برخی از فیلم‌های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را در برنامه‌های نوروزی خود پخش کند که با واکنش‌های زیادی همراه شد. 

در این راستا، کارگردان فیلم سینمایی «بچه‌های طوفان» که خبرهای از پخش آن در تلویزیون همزمان با اکران نوروزی در سینماها منتشر شده است، تاکید کرد: با مذاکره‌ای که با مدیران شبکه «امید» داشته‌ام، قرار است فیلم را روز (۱۲ فررودین ماه) پخش نکنند.

در فهرست فیلم‌های سینمایی روز شنبه ـ دوازدهم فروردین ماه ـ نام فیلم «شماره ۱۰» هم دیده شد؛ تهیه‌کننده «شماره ۱۰» که در چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشت، با ۱۱ نامزدی توانست در چهار رشته بهترین نقش اول مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین چهره‌پردازی و بهترین طراحی صحنه جایزه سیمرغ بلورین را از آن خود کند. 

تهیه‌کننده این فیلم در آستانه پخش از تلویزیون و درحالی‌که هنوز در سینماها اکران نشده، در نامه‌ای به رییس سازمان صداوسیما درخواست کرد که پخش آن تا ۲۶ مرداد و سالگرد بازگشت آزادگان به وطن، به تعویق بیفتد.

همچنین او با انتقاد از صداوسیما بابت پخش فیلم‌های سینمایی اکران نشده، به ایسنا گفت: تلاش می‌کنیم تا به‌رغم پخش فیلم از تلویزیون، در اردیبهشت و خرداد ماه، «شماره ۱۰» را در سینماها اکران کنیم.

در رزوهای گذشته ویدئویی از یکی از برنامه‌های تلویزیونی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود که افراد با هر سلیقه و طرز نگاهی را حداقل در یک نگاه مشترک می‌بیند؛ این‌که قابی غیرمتعارف در رسانه ملی رقم خورده است. مسوولان شبکه نسیم ـ شبکه پخش کننده این صحنه ـ با انتشار اطلاعیه ای تلاش کردند تا فضا را تا حدودی آرام کنند و به قول خودشان در جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی را ارائه دهند.

بیشتر بخوانید:

تلویزیون «رابین هود» را فراموش کرده است؟

دستمزدهای شما با تلویزیونی‌ها ناتراز است

معنی واقعی مرگ را لحظه‌ای فهمیدم که گفتند کاوه کشته شد!

جزییات «پوست شیر» را ببینید/ساخت سریال بسیار سخت بود

چرا «طناز» حذف شد؟

آغاز پخش برنامه «طناز» کمال تبریزی در شبکه‌ نمایش خانگی و حضور برخی مهمانان پر سر و صدای این برنامه از جمله ژاله صامتی که از ضرورت آشنایی بازیگر به خوانندگی و رقص گفت و همچنین مازیار لرستانی که تجربه‌های شخصی‌اش پس از تغییر جنسیت را بازگو کرد، در کنار بازنشر مکرر بخش‌هایی از این گفت‌وگوها در فضای مجازی، در نهایت به حذف این برنامه از پلتفرم پخش‌کننده انجامید.

این در حالی بود که معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا درباره‌ی دلایل حذف برنامه «طناز» کمال تبریزی از پلتفرم پخش‌کننده، تاکید کرد با رفع اصلاحات محتوایی و صدور مجوز، این برنامه می‌تواند به پخش خود ادامه دهد.

کمال تبریزی هم در اظهارنظری کوتاه درباره این تصمیم تصریح کرد: بیست سال طول کشید تا «مارمولک» را پخش کنند، احتمالا بیست سال دیگر طول می‌کشد تا «طناز» را بدون سانسور پخش کنند.

معرکه‌گیری سیاوش طهمورث/ «افسانه ببر» صدرالدین زاهد 

هرچند برای تماشای نمایش در مجموعه تئاتر شهر باید مدتی منتظر بمانیم اما دیگر سالن‌های نمایشی فعالیت خود را در سال جدید آغاز کرده‌اند و سیاوش طهمورث از دوشنبه ۱۵ فرودین روی صحنه است. او که پیش از این اجرای موفقی از نمایشنامه «معرکه در معرکه» نوشته داود میرباقری را روی صحنه برده، تصمیم دارد بار دیگر این نمایشنامه را با گروه تازه‌ای از بازیگران اجرا کند. این اثر نمایشی از ۱۵ فروردین ماه در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رود.

همچنین گفته شد که نمایش «افسانه ببر» اثری از صدرالدین زاهد از ۲۵ فروردین ماه به مدت ۲۰ شب در «خانه نمایش دا» روی صحنه می‌رود.

دیوار کنسولگری سابق آلمان در تبریز بدون استعلام تخریب شد

بخشی از دیوار کنسولگری سابق آلمان در تبریز، در روزهای تعطیل نوروز و در جریان مسیرگشایی برای یک خیابان، درحالی تخریب شد که این بنا در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است و معاون میراث‌ فرهنگی آذربایجان شرقی می‌گوید: این اقدام بدون استعلام و اطلاع انجام شده است. به محض این‌که از ماجرا مطلع شدیم، یگان حفاظت از میراث‌ فرهنگی در منطقه حاضر شد و گزارشی از آن تهیه کرد و به دنبال آن اخطاریه‌ای به شهرداری منطقه ۴ تبریز ابلاغ و اعلام شد که این اقدام ممنوع است و نمی‌توان در عرصه بنای ثبتی مداخله و بخشی از آن را تخریب کرد. اختلاف دیدگاهی در این باره وجود دارد، شهرداری گمان می‌کند وقتی می‌گوییم بنایی ثبت شده است، منظور فقط ساختمان مرکزی است، در صورتی‌که تمام عرصه ۶ هزار متری و بناهای ملحقات ثبت هستند و تفاوتی ندارد که دیوار داخلی باشد یا بیرونی.

خط خطی کردن یک اثر تاریخی

یک فعال میراث فرهنگی با انتشار تصاویری از مخدوش کردن یک بنای تاریخی در بندر باستانی سیراف با یادگاری‌نویسی‌های مکرر خبر داد.

به گفته سیاوش آریا،  چهارتاقی شکلی که در میان بومیان بندر باستانی سیراف به «آتشگاه» شناخته می‌شود، در شرایط بد حفاظتی و نگهداری به سر می‌برد. این یادمان تاریخی به محلی برای یادگاری‌نویسی تبدیل شده و و حجم  نوشته‌ها نیز به حدی است که چهره بنا را خدشه‌دار کرده و صحنه بسیار زشتی را به نمایش گذاشته است.

«گلاب‌گیری سنتی» به یونسکو فرستاده شد

در حوزه میراث فرهنگی اما خبر دیگری هم داشتیم،  معاون میراث فرهنگی کشور از ارسال پرونده میراث ناملموس «تولید سنتی گلاب و سنت‌های اجتماعی و فرهنگی وابسته به آن» به یونسکو برای ثبت در فهرست میراث جهانی ناملموس خبر داد.

اختصاص وام «مرمت و مقاوم‌سازی» در بافت‌های تاریخی

از سویی در توافق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد: به میزان ۸۰ درصد مبلغ تسهیلات نوسازی محدوده‌های “هدف بازآفرینی شهری و قانون جهش مسکن” به مرمت و مقاوم‌سازی بناهای موجود در بافت‌های تاریخی کشور اختصاص یابد.

هشدار درباره تورهای مصر 

همچنین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره برگزاری سفر گروهی و اجرای تورهای گردشگری به مقصد مصر هشدار داد و اعلام کرد:‌ اجرای هرگونه تور و سفر گروهی به مصر مورد تایید نیست.

بیشتر بخوانید: 

آغاز نجات‌بخشی یک تپه ساسانی

تعیین تکلیف ۷ بنای تاریخی در سیستان و بلوچستان

نقش‌برجسته ساسانی چگونه به انگلیس قاچاق شده است؟

گشت مرزی بریتانیا یک نقش‌برجسته ساسانی به ارزش احتمالی ۳۰ میلیون پوند را درحالی کشف و ضبط کرد که احتمال داده شده این سنگ‌نگاره از یک صخره در شیراز کنده شده و بعد به انگلیس قاچاق شده است، این در حالی بود که طبق توضیحات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۲۰۱۶ در فرودگاهی در لندن توقیف شد. پلیس گشت مرزی به بسته‌بندی شلخته این محموله مشکوک می‌شود و پس از بررسی با یک نقش‌برجسته یک متری مواجه می‌شود. این شیء تاریخی به موزه بریتانیا تحویل می‌شود، اما حدود هشت سال طول می‌کشد تا خبر آن را اعلام کنند.

در این میان مسؤولان موزه بریتانیا نیز اعلام کرده‌اند از دولت ایران اجازه نمایش این گنجینه باستانی را به مدت سه ماه دریافت کرده‌اند و سپس، آن را به موزه ملی در تهران می‌فرستند.

همچنین احسان شوارابی ـ باستان‌شناس با تخصص دوره ساسانی ـ‌ در حساب کاربری توئیتر خود، درباره خاستگاه این نقش‌برجسته توقیف شده در انگلیس، نوشت: این قطعه متعلق به هیچ یک از سنگ نگاره‌های شناخته شده ساسانی نیست. بنابراین با یک نگاره جدید ساسانی از محلی نامشخص روبرو هستیم، اما باتوجه به جغرافیای پراکندگی نگاره‌های ساسانی، احتمالا این اثر از جایی در استان فارس آمده است.  

فهرست پرمسافرترین استان‌ها اعلام شد

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور نیز از افزایش حجم سفرها در نوروز در قیاس با سال گذشته، خبر داد و اسامی استان‌های پرمسافر، کم تصادف و بدون شکایت را اعلام کرد.

جزییات تخلف‌ها، پلمب‌ها و شکایت‌های سفرهای نوروز

از سویی، یحیی نقی‌زاده محجوب ـ مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ـ درباره نتیجه نظارت‌ها و ارزیابی‌های خدمات سفرهای نوروزی، را به ایسنا توضیح داد و گفت: نتیجه بیش از ۲۴ هزار مورد ارزیابی و نظارت نوروزی، نزدیک به سه هزار واحد تذکر گرفته و ۷۳ واحد پلمب شدند. بیشترین شکایت‌ها نیز از واحدهای اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی بوده است.

معاون گردشگری کشور همچنین پیش‌بینی کرد موج جدید سفرها در شب‌های قدر و تعطیلات عید فطر راه افتد و شهرهای مذهبی احتمالا شلوغ شوند.

میزان سفر ایرانی‌ها به ترکیه

آمارهای رسمی وزارت گردشگری ترکیه نشان می‌دهد در ماه فوریه ۲۰۳۲ درحالی‌که این کشور با زلزله‌های پی‌درپی روبه‌رو شده بود، سفر ایرانی‌ها به ترکیه نزدیک به ۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. با این وجود، ایران همچنان چهارمین کشور پرمسافر در ترکیه است.

تازه‌هایی از حج

در ادامه، شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و حج، از فراخواندن دارندگان اسناد حج به تاریخ «فروردین‌ماه ۱۳۸۶» برای تکمیل ظرفیت کاروان‌های خالی در برخی استان‌ها و همچنین توافق با بانک مرکزی برای عرضه ۲۰۰ دلار به دینار عراق به زائران عتبات عالیات خبر داد.

همچنین ایران و عربستان، سرانجام برای بازگشت ایرانی‌ها به عمره به توافق رسیدند. سفر عمره‌گزاران ایرانی به عربستان از سال ۱۳۹۴ پس از ماجرای تعرض در فرودگاه جده، از سوی ایران متوقف شد، ‌ اما این رویه از سال ۱۳۹۵ با قطع روابط سیاسی دو کشور و تعطیل شدن سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها در ایران و عربستان، ادامه پیدا کرد.

آمارهای نوروزی از موزه‌ها و صنایع‌دستی/صدرنشینی تخت‌جمشید

مدیرکل موزه‌های کشور هم از ثبت نزدیک به شش میلیون بازدید از موزه‌ها و اماکن تاریخی تا ۱۱ فروردین‌ماه خبر داد و اعلام کرد: آثار تاریخی استان فارس با فاصله زیاد از دیگر استان‌ها بیشترین بازدیدکننده را داشته است.

با پایان کار کاخ‌موزه‌های سعدآباد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲، این مجموعه در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر اعلام کرد:‌ «یک میلیون و ۲۴ هزار و ۳۷۴ بازدید از موزه‌های سعدآباد در نوروز امسال انجام شده است. این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته  ۲۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.»

همچنین در ایام نوروز ۲۳ هزار و ۳۰۲ نفر از تالارهای موزه سینما بازدید کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی نزدیک به ۴۲ درصد داشته است.

مدیرکل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی نیز با پایان فعالیت نوروزی پایگاه‌های میراث ملی و جهانی، از وضعیت بازدید این پایگاه‌ها گزارشی ارائه کرد و گفت: «تخت جمشید» در نوروز ۱۴۰۲ پربازدیدکننده‌ترین پایگاه میراث جهانی ایران معرفی شد. پایگاه‌های میراث جهانی میدان امام اصفهان، باغ فین کاشان و پاسارگاد به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز گزارشی از عملکرد نوروز مطرح کرد و گفت: نوروز امسال علاوه بر ۹۰۰ بازارچه رسمی نوروزی در سراسر کشور، در مبادی ورودی همه شهرها شانه به شانه هلال احمر و اورژانس، یک بازارچه صنایع‌دستی فعال بود.

پیشنهادهایی برای خواندن:

رونمایی از یک اسکلت نادر

مصر پاسپورت رئیس‌جمهور سابق را پس گرفت

آخرین سرنوشت مجسمه یک تٌنی قاچاق‌شده در آمریکا

بچه ایفل صدای پاریسی‌ها را درآورد

انتشار چهره قدیمی‌ترین انسانی که در مصر کشف شد

۵ اثر هنری که با روان مخاطب سر و کار دارند

نمایشگاه‌های هنری اسپانیا برای سالگرد درگذشت پیکاسو

موتورسواران روس به ایران رسیدند

انتهای پیام 


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
×

سلام هم اکنون پشتیبان آموزشگاه در واتس اپ آنلاین می باشد.

سوالات و پیگیری های خود را هم اکنون با انتخاب پشتیبان شروع کنید...

× گفتگو آنلاین با پشیبان