روزنامهها از یک فاجعه انسانی خبر میدهند
نگاه نخست روزنامههای امروز جهان هم به جنگ روسیه و اوکراین است. بحران و درگیریها در آفریقا و بحران اقتصادی در جهان نیز از دیگر سوژههای مورد بحث در روزنامههای جهاناند.
به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، مهمترین اخبار روزنامههای جهان، روز یکشنبه ـ ۲۲ اسفند ماه ـ به روایت آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت ـ به شرح زیر است:
فاجعه انسانی
روزنامههای انگلیس و با آنها، گاردین از نزدیکتر شدن نیروهای روسی، به «کی یف» پایتخت اوکراین میگویند. صدها هزار تن از اهالی «کی یف»، در تیررس، حملههای جنگیاند. هفده روز از آغاز جنگ در اوکراین گذشت. صدای انفجارهای بسیاری در شرق اوکراین شنیده شده است. صدای حملههایی که از نزدیک شدن به پایتخت از شرق اوکراین خبر میدهند. نیروهای روسی در فاصله بیست و پنج کیلومتری از مرکز «کی یف»اند. زلنسکی از زندگی فاجعهبار در «کی یف» میگوید.
جنگ جهانی سوم
روزنامههای آمریکا و با آنها واشنگتن تایمز مینویسند: جو بایدن، بار دیگر تاکید کرد که آمریکا سربازانش را راهی جنگ در اوکراین نمیکند. به گفته رئیس جمهوری آمریکا، این کار، یعنی برخورد رو در روی ناتو و روسیه و این چنین است که جنگ جهانی سوم رخ خواهد داد.
بحران اقتصادی
و در نگاهی دیگر هفتهنامهی اکونومیست میگوید: جنگ و تحریمها، بحرانهای اقتصادی به بار آورده است. جهان باید به مقابله با آنها برخیزد.
بحران در آفریقا
روزنامههای فرانسه از جمله لوموند هم از بحران در آفریقا میگویند. در جنگهای تازه در دارفوی سودان، دست کم ۱۹ تن کشته شدند. درگیریهای تازه در منطقهای که طعمه جنگهای داخلی بود. قتل و غارت در منطقهای در همسایگی «چاد».
و در نگاهی دیگر:
در اتیوپی، در منطقه غرب آن، که همیشه درگیر جنگهای قومی است، مردان یونیفرم پوش، آتش مرگبار به راه انداختند. اتیوپی میگوید، تحقیقات درباره این حادثه را دنبال خواهد کرد.
در حاشیه خبرهای امروز آمده است:
کشف کهنترین کهکشان ها
روزنامه نیویورک تایمز در بخش فضا و عالم نوشت: هنگامی که تلسکوپ فضایی جیمز وب، نخستین عکسها را از فضا، راهی زمین کرد، کسی چون بانو مارسیا رایک، هیجانزده از آن نبود. او طراح و سازنده ۷۰ ساله دوربین تلسکوپ فضایی جیمز وب است. آینههای این دوربین، در سال ۲۰۱۷ ساخته و به تلسکوپ سوار شدند. دوربینی با اشعه مادون قرمز، که به کشف دورترین نقطه عالم خواهد پرداخت. دوربینی در فاصله میلیونها کیلومتر از زمین. دوربینی که روشنایی مه بانگ رخ داده در چهارده میلیارد سال پیش را رصد و عکس های آن را راهی زمین می کند. با آن کشف کهن ترین کهکشانها هم سر خواهد گرفت.
انتهای پیام
منبع:خبرگزاری ایسنا