نگاهی به اخبار امروز روزنامه های جهان
روسیه با اوکراین و آینده مبهم افغانستان با طالبان، سوژه های امروز روزنامه های جهان اند.
به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه و به روایت آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت رادیو ـ در ادامه خواننده مهمترین عناوین خبری روزنامه های بزرگ جهان در روز شنبه ـ۱۴ اسفند ماه ـ خواهید بود:
طرح اکونومیست برای اوکراین
طرحی است از پرچم اوکراین، از رنگ آبی آن، خون بر رنگ زرد شره می کند. طرح «آندره آولتی» بر روی جلد هفته نامه اکونومیست است. نوشته می گوید هنگامی که جنگ در اوکراین شدت پیدا می کند، جهان باید با ولادیمیر پویتن، دیدار کند.
در نگاهی دیگر، می گویند، در جنگ اوکراین، بزرگ ترین نیروگاه هسته ای آن کشور خاموش شد. این پنجمین نیروگاه برق اوکراین است، که اکنون در دست روسیه است. وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو، برای بحث پیرامون جنگ در اوکراین به فنلاند، سوئد و اتحادیه اروپا پیوستند. از آن جمله است خواست آنها، اعلام پرواز ممنوع در آن سو.
جنگ پشت در خانه
روزنامه آلمانی دی ولت با دیگر روزنامه های آلمان نگاه به جنگ در پشت در خانه شان دارند. آلمان، از طلوع عصری تازه در آن کشور خبر می دهد. اتحادیه اروپا، در دل طرح صلح در سرزمین های خود، اکنون دارد واژه جنگ را می خواند. قاره ای که روزگاری نقشی پر رنگ در جهان داشت و صاحب صدایی یگانه بود، اکنون با هراس از آینده در راه خبر می دهد.
دیپلمات پرتجربه آلمان، می گوید: سیاست خارجه آلمان چرخشی چند صد درجه پیدا کرد. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، از اختصاص اعتباری سنگین برای دفاع از کشور خبر می دهد و این آغاز عصری تازه در آلمان است.
آینده ای مبهم
گاردین و با آن دیگر روزنامه های انگلیس، نگاهی به افغانستان دارند. شش ماه پس از ظهور طالبان در افغانستان اکنون افغانستان سرزمینی با آینده ای مبهم است.
بیداد فقر و بی کاری. شش ماه پیش رئیس جمهوری آن هنگام و اعضای کابینه اش، کشور را ترک کردند. و میلیون ها آدم را، بهت زده، برجا گذاشتند. کشوری که چهاردهه جنگ سخت را شاهد بود و اکنون در جست و جوی زندگی تازه است. با پنج میلیون پناهجو در سراسر جهان.
در حاشیه خبرهای امرور آمده است:
روبات هایمجهز
واژه روبات را نمایشنامه نویس چک کارل چاپک، در سال 1920 ابداع کرد. واژه ای برای خادمانی خیالی و البته ساختگی. در سال های بسیاری، روبات ها، به عنوان مصنوع بشر آدمک های مکانیکی و البته گنگ دور از چشم، در کارخانه ها، به کار گرفته شدند. اما بعدها، همه چیز تغییر یافت. روبات ها، به سرعت به ابداعات تلفن های هوشمند راه یافتند. که خود دوربین های ارزان را ره آورد داشتند و بعد حسگرها، سنسورهایی چند و چیپ ها، یا تراشه های کوچک و قدرتمند رایانه ها به ویژه برای ارتباطات سیار به دنیای روبات ها راه یافتند. حالا روبات ها، مجهز شده و به زندگی هر روزه آدم ها رسیده اند.
انتهای پیام
منبع:خبرگزاری ایسنا