«جهاد تبیین و جهاد تصمیم»؛ رسالت امروز خبرنگاران



ایسنا/همدان رسالت انبیاء و اولیاء در طول تاریخ، آشکار کردن حقیقت و رسوا ساختن جریانی بوده که بی‌وقفه در تلاش‌ بوده‌اند تا با تحریف حقایق، مانع از هدایت بشریت شده و از انحراف و تفرقه و تردید، منتفع شوند و باید گفت «خبرنگاری» حرفه‌ای است که در این مسیر قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، ۱۷ مردادماه و روز خبرنگار، روز پاسداشت مقام انسان‌هایی است که برای دستیابی به حقیقت و انتشار اخبار از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند؛ بدون شک مراقبت از منافع ملی و مصالح مردم جز با حق‌طلبی، شجاعت و صداقت در عرصه‌ آگاهی ممکن نمی‌شود.

تقارن ماه محرم و ایام عزا و مصیبت سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) و یاران ایشان با هفته خبرنگار، یادآور رسالت مهم روشنگری، تبیین و حقیقت‌جویی در حرفه خطیر خبرنگاری است.

قیام تاریخی امام حسین(ع)، آفتاب درخشان مقابله با منحرفان از اسلام و آموزه‌های پیامبر(ص) بود، این قیام با روشنگری اهل بیت امام حسین(ع) و صدای رسای حضرت زینب(س) مانع از خاموش شدن چراغ هدایت شد و راهی سرخ و پاینده به سوی ظهور حضرت حجت(عج) باز کرد.

امروز دو رسالت «جهاد تبیین و جهاد تصمیم» پیش روی همه ماست و خبرنگاران می ‌توانند در این دو وظیفه همگانی نقشی بی‌بدیل ایفا کنند؛ در جهاد تبیین، مقابله با جریان تحریف و امیدآفرینی اصلی‌ترین جهادی است که راه حقیقت‌جویان را از دروغ‌پردازان جدا می‌کند.

امروز دست‌های آلوده‌ای در کارند تا با به‌کارگیری پیچیده‌ترین تکنیک‌های جنگ روانی، دستگاه محاسباتی ملت ایران را دچار خطا کنند، آنها را از مسیر پرافتخاری که آن را پیموده‌اند، پشیمان سازند و از آینده‌ روشنی که پیش روی آنهاست، ناامید کنند، بر روی تلخی‌ها نورافکن بیندازند و پیروزی‌ها و افتخارات را کتمان کنند بنابراین خبرنگاران با انجام رسالت تاریخی خود یعنی «جهاد تبیین» می‌توانند دست این جریان وابسته به قدرت‌های استکباری و ارتجاعی را رو و نقشی دوران‌ساز در تاریخ ایران اسلامی ایفا کنند.

جهاد دیگر، «جهاد تصمیم» است که مسئولان و کارگزاران نظام در آن وظیفه اصلی را بر دوش دارند اما خبرنگاران در مقام پرچمداران مطالبه و نقد می‌توانند به تحقق هرچه بهتر این ضرورت یاری رسانند. در این جهاد، خبرنگاران حقیقت‌جو باید پیش‌قراول مطالبه نیازها و خواسته‌های مردم از مسئولان باشند و با نقد دلسوزانه و منصفانه کاستی‌ها و اشکالات، در جریان خدمت به مردم و رشد و توسعه ایران عزیزمان، نقش‌آفرین باشند و به اتخاذ تصمیم‌های به‌موقع، مدبرانه، شجاعانه و عادلانه توسط مسئولان یاری رسانند.

اکنون انقلاب در دهه چهارم خود نقشه‌ها و برنامه‌هایی دارد که این مهم عملی نمی‌شود مگر اینکه آگاهی مردم افزایش یابد و در این راستا خبرنگاران برای آگاهی بخشی، روشنگری و تحقق گام دوم انقلاب، نقش کلیدی و مهمی ایفا می کنند.

بی تردید تحکیم امنیت و آرامش روحی و روانی جامعه و تنویر افکارعمومی نسبت به حوادث و رخدادها در قلمرو حس و درک مخاطبان، نیازمند تلاش هماهنگ، فراگیر و هدفمند مراجع امنیتی، فرهنگی و رسانه ای کشور است که اگر در صراط یک منشور اخلاقی و رفتاری کارآمد قرار گیرد می تواند به ارتقای سواد رسانه ای جامعه مخاطب و تعمیق تعامل و ارتباط رسانه و مردم بینجامد.

پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرموده است «حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت‌گری نهراس»، از همین روست که می توانیم حق گویی و مطالبه گری حق، توسط خبرنگاران را مجاهدتی عظیم و فداکاری فرهنگی سترگ بنامیم و قدردان آن باشیم.

بی تردید در این میان کارکرد رسانه های محلی در ارائه تصویری از مشکلات موجود منطقه و کنترل عمومی بر مسئولان و دستگاه های اجرایی بی بدیل و غیرقابل انکار بوده و در این مسیر رسالت اصحاب خبر و رسانه بسیار خطیر و حساس است.

خبرنگاری که بدون حقوق و مزایا، وسیله شخصی و بیمه، بدون تأمین آینده شغلی، شبانه روز در حال دویدن و اطلاع رسانی و تنویر افکارعمومی است، هدفش مقدس تر از حفظ پُست و مقام و ارتقای شغلی است و هرگز «نام و نان» را بر قداست و قدرت قلم خود ترجیح نمی دهد.

جالب اینکه در تمامی جلسات و نشست ها، مسئولان تنها وظایف و رسالت رسانه ها را مطرح می کنند و به این مسأله نمی پردازند که آنها در قبال زحمات اهالی خبر چه وظیفه ای برعهده دارند؟!

نبود دوره های آموزشی برای خبرنگاران، مشکلات عدیده قرارداد و بیمه خبرنگاران، عدم توجه به حقوق و حق الزحمه خبرنگاران در رسانه ها و نبود نرخ و تعرفه مشخصی در این زمینه، عدم حمایت برخی مسئولان از رسانه های محلی، پرداخت نکردن حق اشتراک ها به نشریات، جبهه گیری مسئولان نسبت به نقد خبرنگاران و رسانه گریز بودن برخی مدیران اجرایی از جمله مشکلات موجود به شمار می رود.

نکته قابل تأمل این است که در حوادث اخیر کشور، اگر چه اُفت و خیزهایی داشته ایم اما جامعه رسانه ای کشور و روزنامه نگاران متعهد، قلم بر زمین نگذاشتند و کسی حرف از تحریم نزد و خبرنگاران متعهد، مؤمن، مخلص و جهادگر همچنان مقتدرانه با نقد کارشناسانه و دلسوزانه، پای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستادند پس مسئولان و مردم باید قدر فعالان این حوزه را بدانند و با حمایت از خبرنگاران، در واقع پویایی و پیشرفت روزافزون جامعه را رقم بزنند.

در پایان بر خود وظیفه می دانم یادی کنم از شهدای خبرنگار همچون سردار شهید حسن باقری و شهید بهرام محمدی ‌فرد که از نخستین خبرنگاران حاضر در طبس بودند یا خبرنگاران شهید علیرضا افشار، شهید سپهر ساجدی، شهید سیّدمهدی میرافضلی، شهید عبدالوهاب شهرانی، شهید ابوالقاسم اخوان و شهید محمود صارمی که ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷، به دست عوامل آمریکا و نیروهای طالبان به شهادت رسید و به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی کشور، هفدهم مردادماه هر سال را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.

به امید قلمی پویاتر و تواناتر برای خبرنگاران سرزمینمان …

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا