کار خبرنگاران جهاد تبیین است
ایسنا/زنجان نماینده ولیفقیه در استان زنجان گفت: برای خنثی کردن اقدامات دشمنان، خبرنگاران باید نقاط قوت را بگویند و امید را در جامعه تقویت کنند.
آیتالله علی خاتمی شامگاه دیروز (۲۷ مردادماه) در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان زنجان با اشاره به اینکه خبرنگاری، شغل بسیار ارزشمندی است، اظهار کرد: دانستن، حق همه مردم است. دانایی امتیاز است و فرقی ندارد دانایی از طریق بیان یا از طریق قلم باشد و قرآن نیز سوگند یاد میکند که نشان میدهد خود قلم موضوعیت ندارد، بلکه آنچه که از قلم تراوش میکند بستر دانایی و آگاهی است.
وی با اشاره به جمله یکی از دانشمندان که «شهادت دو چهره دارد و خون و پیام چهرههای شهادت است»، افزود: در واقعه عاشورا نیز چهره اول را امام حسین (ع) و یارانشان با خون رقم زدند و چهره دوم این روز رساندن پیام شهیدان به گوش مردم است که این وظیفه میراثداران شهیدان بوده و میراثدار مربوط به فکر، ایده، آرمان و اندیشه است.
این مسئول با اشاره به جمله معروف «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود» که اشاره به تبیین دارد، تصریح کرد: آن روز چهار نقطه در جهان مورد عنایت جهان اسلام بود؛ مکه به عنوان قبله مسلمانان، مدینه خاستگاه اعتقادی با مرقد پیامبر (ص) و مسجد شریف نبوی که پایه حکومت اسلامی در ۱۰ سال بود، نقطه بعدی کوفه بود که آخر از همه با معاویه بیعت کرد و شاید بیش از ۳۰ هزار شهید در راه دفاع از اهلبیت (ع) داده است اما به قول مقام معظم رهبری، بصیرت مال کسی است که دوست و دشمن را بشناسد و بموقع و به اندازه اقدام کند اما اینها بموقع اقدام نکردند و چهارمین نقطه شام بود.
وی با بیان اینکه در زمانهای گذشته رسانه نبود و مردم شام، اسلام را از زبان بچههای ابوسفیان یاد گرفته بودند، امام حسین (ع) دارو ندار و یار و یاورش در کربلا به شهادت رسیدند، سال ۶۱ هجری روز اول ماه صفر زمینه فتح شام و صدور اسلام اصیل و ناب فراهم شد، ادامه داد: دو اثر از پیامرسانان واقعه عاشورا وجود دارد. یکی درباره سخنرانی امام سجاد (ع) است که در یک سخنرانی، بسیاری از فضیلتهای امام علی (ع) را بیان میکنند و این همان جهاد تبیین است که رهبر فرزانه انقلاب نیز فرمودند واجب است و دومین اثر سخنرانی حضرت زینب (س) در قصر معاویه بود. همچنین در پنجم ماه صفر یزید اسرا را که آوردندف رو به امام سجاد (ع) کرد و گفت من گفته بودم به حسین (ع) سخت بگیرند و او را نکشند، که دروغ گفت و تقصیر را به گردن دیگران انداخت.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان با بیان اینکه در مجموعه رسانههای استان نجابت دیدهام و کمتر مشاهده شده که روی زخم بنشینند، عنوان کرد: کار خبرنگاران جهاد تبیین است. جهاد به معنای تلاش مستمر برای رسیدن به هدف است و شما با دست خالی جهاد میکنید، این در حالی است که رسانههای خارجی که علیه ایران اسلامی فعالیت میکنند، بودجه زیادی دارند، به همین خاطر برای خنثی کردن اقدام دشمنان، شما خبرنگاران باید نقاط قوت را بگویید و امید را در جامعه تقویت کنید. همچنین انسجام خوبی نیز در استان در بین خانه مطبوعات، انجمن صنفی خبرنگاران و سایر مجموعههای مربوطه وجود دارد.
در ادامه این مراسم، یکی از اعضای هیئت داوران هشتمین جشنواره مطبوعات استان زنجان نیز اظهار کرد: ۹۰ درصد نشریات در سراسر کشور تعطیل شدهاند و هر رسانهای که پای کار آمده، رسانه بعدی را کاملتر کردهاست.
محمود مختاریان افزود: رسانه مکتوب خودباوری و خرد میآورد. رسانه قدرت ملی است و شاخصه امنیت ملی در سراسر دنیا غذا، سلاح و رسانه در سراسر دنیا است. همچنین رسانه بخشی از جنگنرم است.
شهردار زنجان نیز در ادامه این مراسم گفت: در وضعیت فعلی، حکمرانی فعلی و موقعیت فعلی به نظر میرسد آنچه که موجب توفیق دولت، مسئولان و نهادها خواهد بود، مردمی بودن است، همان مسئلهای که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.
علیرضا فیروزفر با اشاره به دیدار اعضای هیئت دولت با رهبر فرزانه انقلاب و بیان اینکه ایشان فرمودند دولت باید مردمی باشد و مردمی حرکت کند، اضافه کرد: در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز چندین گام برای مردمی بودن بیان شده که میتوان گفت اولین قدم اطلاعرسانی است که باید اطلاعرسانی در دولت مردمی قوی باشد تا مردم را در تصمیمسازیها دخالت دهیم و اگر پله اول به درستی انجام نشود، مردمی شدن تحقق نخواهد یافت و خبرنگاران خط مقدم پله اول، یعنی مردمی شدن هستند. همچنین مسئولان باید همراه با اصحاب رسانه باشند.
وی با بیان اینکه دغدغه اهالی رسانه از باب گذراندن زندگی یک دغدعه مهم است، خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی در چند مورد حائز اهمیت است. به عنوان مثال باید زمینهای فراهم کنیم تا اطلاعرسانی درستی صورت گیرد. باید اطلاعاتی که به مردم میدهیم از جنسی باشد که نمیدانند و این مسئله ظرافت رسانهای میخواهد و عامل اصلی مشکلات در جامعه این بخش است. همچنین برخی موارد است که عموم فکر میکنند از آن آگاه هستند، در حالی که اطلاعی از آن ندارند و اگر بتوانیم برای این موضوع ساز کاری تعریف کنیم و فعالیت رسانهای را با پژوهش به این سمت ببریم، اقدام خوبی است.
انتهای پیام
منبع:خبرگزاری ایسنا