قانونگذاران آمریکایی خطاب به رئیس جمهوری مکزیک: خبرنگاران به حفاظت نیاز دارند
[ad_1]
قانونگذاران آمریکایی از دولت مکزیک خواستند تا اقداماتی را برای حفاظت از جان خبرنگاران در این کشور انجام دهد و رئیس جمهوری مکزیک را بابت انتقادهایش از رسانه مورد عتاب قرار دادند.
به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، به نقل از خبرگزاری رویترز، قانونگذاران آمریکایی شامل “مارکو روبیو” و “تیم کاین” در نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور از دولت واشنگتن خواستند تا نقش پررنگتری را در متقاعدن کردن دولت مکزیک در انجام اقدامی قویتر با هدف حفاظت از جان خبرنگاران داشته باشد.
این سناتورها نوشتند: اقدامات کنونی برای حفاظت از خبرنگاران کافی نیست. آمریکا باید در کنار مکزیک بر روی یک طرح جامعتر به منظور کاهش خشونت علیه این قشر از جامعه مکزیک اقدام کند.
سناتور تیم کاین و روبیو همچنین نگرانی خود را بابت مصونیت گسترده ابراز داشته و گفتند: رویکرد رئیس جمهوری مکزیک در قبال منتقدان در رسانهها نیازمند تغییر است تا امنیت خبرنگاران بهبود یابد.
در ادامه نامه این دو همچنین آمده است: خشونتهای طولانی مدت و چندین ساله علیه خبرنگاران و روزنامه نگاران در مکزیک را نمیتوان کاهش داد مادام که رئیس جمهوری این کشور به عادی سازی خصم علیه آزادی بیان ادامه میدهد.
بر اساس آمارها، فقط در ژانویه سال جاری میلادی مهاجمان مسلح در مکزیک “خوزه گامبوآ” را در جنوب این کشور، “مارگاریتو مارتینز” و “لوردس مالدونادو” را در شهر مرزی شمالی این کشور و “روبرتو تولدو” را در غرب مکزیک از پای در آوردند.
مالدونادو سه سال پس از مطرح کردن کشته شدن خبرنگاران با آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک و بیان این مساله که نگران جانش است، کشته شد. لوپز اوبرادور گفته که بابت مرگ این خبرنگار زن متاسف است و قول داد که تحقیقاتی را در این باره انجام دهد.
مارتینز هم که عکاس خبری بود و جرم و جنایت را پوشش میداد، خارج از منزلش با شلیک به سر کشته شد.
صدها خبرنگار و روزنامه نگار در مکزیک ماه گذشته میلادی در سراسر این کشور برای مرگ این خبرنگاران کشته شده دست به اعتراض زده و از مقامهای مکزیک خواستند تا از آنها حفاظت بهتری صورت گیرد.
با اینکه قتل روزنامهنگاران و اصحاب رسانهها در چند دهه اخیر زیاد شده است، تعداد کمی از مجرمان مجازات شدهاند و خبرنگاران متعددی پس از دریافت تهدید به مرگ وارد یک برنامه حفاظتی دولتی شدهاند.
سازمان حمایت از ماده ۱۹ حدود ۱۴۵ قتل روزنامه نگاران را در مکزیک از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ مستند کرده که این کشور را به یکی از مرگبارترین کشورها در جهان برای متخصصان رسانه در خارج از منطقه جنگی تبدیل کرده است.
انتهای پیام
[ad_2]
منبع:خبرگزاری ایسنا