ضعف حکمرانی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رفع شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم رفع ضعف حکمرانی در حوزه صوت و تصویر فراگیر تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، حجت الاسلام خسروپناه در جلسه کارگروه صوت و تصویر فراگیر با تاکید بر تدوین «سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی» اظهار کرد: باید با برنامهریزی، برای نهاییسازی این بسته سیاستی صورت گیرد.
وی با تاکید بر مسئله شناسی در سیاستگذاری عمومی گفت: ضعف حکمرانی در حوزه صوت و تصویر فراگیر باید مرتفع شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیان کرد: پیشنهاد میکنم که متن نهایی سند با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما ارائه شود و در این زمینه توافق لازم حاصل شود و در ادامه به کارگروه صوت و تصویر ارسال شود.
وی تأکید کرد: شورای عالی فضای مجازی یکی از بازیگران اصلی حوزه صوت و تصویر فراگیر است چراکه محتواها و سکوها از هم جدا نیستند. بنابراین لازم است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی در تدوین سیاستها حضور داشته باشند.
بنابر اعلام روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حاضران این نشست بر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» تأکید کردند و خواستار حفظ بندهای آن در جریان تدوین «سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی» شدند.
همچنین در این جلسه پیشنویس «سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی» مشتمل بر مواد و فصلها، ارائه و مقرر شد که جلسات هماهنگی برای حصول نتیجه ادامه داشته باشد.
در این جلسه نمایندگان سازمان صداوسیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، صاحبنظران حوزه رسانه حضور داشتند.
امیدواری برای پخش سریالهای نمایش خانگی از تلویزیون
بر این اساس، عضو کمیته تدوین سیاستها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایشخانگی درخصوص وضعیت کنونی رسانهها و فضای مجازی گفت: با عنایت به ظرفیت ویژهای که پلتفرمها و ویاودیها در سبد رسانهای دارند چه در ایران و چه در جهان، علیالقاعده ما با یک شرایط جدیدی در دهه اخیر مواجه شدیم در مصرف رسانهای مردم و این مصرف رسانهای را به انحای مختلف در مهاجرتها و کوچها از برودکستها به سمت برودبندها میبینیم.
سیدمرتضی میرباقری بیان کرد: احساس خودم این است که تقریبا سوءتفاهمهایی که ما در عرصه پلتفرمها و ویاودیها داشتیم به شدت در حال کاهش است به خصوص حاکمیت متوجه این نکته شده که باید بسترها و زیستبومهایی را فراهم کند تا بازیگران مختلف بتوانند مذاکراتی با هم داشته باشند و همینطور نسبت به رفتارها و قواعد و قوانین مطلع باشند و احیانا به سؤالات و ابهاماتی که برایشان به وجود میآید، پاسخ داده شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از انتظاراتِ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نظارت ساترا صحبت کرد و گفت: نیاز فرهنگی مردم یک نیاز جدّی است، در جمهوری اسلامی ایران یک انقلاب منحصر به فرد و بزرگ صورت گرفته است و ما مدعی فکر و فرهنگ و اندیشه هستیم. قطعاً نیازهای فرهنگی و محتوایی مردم را به رسمیت میشناسیم اما نسبت به محتوا و فرهنگی که نسبت به جهان تبلیغ و ترویج میشود نقدهای جدّی داریم. این نقدهای جدّی خودمان را باید از طریق بسترهای فرهنگی و هنری و رسانهای هم بتوانیم ابراز کنیم و هم بتوانیم نیازهای واقعی مردم را پاسخ دهیم. رسانه ملّی، ورزیدگی فوق ممتازی در این عرصهها دارد و از یک آشنایی خوبی براساس نیازها، ذائقهها و سلایق مردم برخوردار است. شاخصهایی که باید در برنامهها و سریالها وجود داشته باشد را میشناسد و این به ساترا کمک میکند تا به پشتوانه تجربه رسانه ملی نظارت بهتری بر شبکه نمایش خانگی داشته باشد.
میرباقری تاکید کرد: با ورود جدّیتر محتواهای بیرون مرزِ و همینطور فعالیت پلتفرمهای مختلف فیلم و سریال در سطح جهان، علیالقاعده باید استانداردهایی را در این زمینه داشته باشیم. این هم یک امر محرزی است ولی در اینجا باید به این مسئله توجه کنیم که مبانی، اصول و آرمانهای ما غیرقابل مذاکره است. یعنی یک اصول ثابت، فراگیر و دائمی است و قابلِ چانهزنی نیست اما در رابطه با اقتضائات زمانه هم باید انعطافهایی داشته باشیم که مجموعههای تنظیمگر یک چنین مسئولیتهایی را باید در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: در دولت گذشته، اختلافاتی میان صدا و سیما و وزارت ارشاد در خصوص تنظیمگری شبکه نمایش خانگی بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله را حل کرد. شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیمگری صدا و سیما و ساترا را در حوزه های مشخصی از جمله شبکه نمایش خانگی به رسمیت شناخت و بر روی آن صحه گذاشت. قانونیت آن را تحکیم کرد اما در ماده ششم آن مصوبه این نکته مطرح شد که باید در حوزه تنظیمگری اصول و سیاستهای محتوایی محکمی داشته باشیم و کمیته ای برای تدوین سیاست ها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی تعیین شد.
عضو کمیته تدوین سیاستها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایشخانگی درباره معرفی سریالهای نمایش خانگی در بخشهای خبری تلویزیون خاطرنشان کرد: این اتفاق خوبی است که شاهد هستیم تعاملات میان نمایشخانگی و صداوسیما به خوبی پیش میرود. یعنی در واقع باطلالسحر همان غرضورزیهایی است که میگفتند میان این دو، رقابتی وجود دارد. اما اینطور نبوده و نیست. صداوسیما آمده تا شبکه نمایشخانگی را در عرصه رسانه درست هدایت کند. امیدوارم به زودی کارهای مشترک میان نمایشخانگی و تلویزیون را ببینیم و همچنین سریالهایی از حوزه نمایش خانگی از تلویزیون پخش شوند. این اتفاق حتما باعث خواهد شد سریالها در حوزه نمایشخانگی با یک ظرافت و دقت بیشتری به سمت خانوادهمحور شدن پیش برود و خانوادهها بتوانند به راحتی بیننده سریالهای خانگی باشند.
انتهای پیام
منبع:خبرگزاری ایسنا