از بدشانسی گزارشگر ایران ـ انگلیس تا روحیه مضاعف گزارشگر ایران ـ ولز
راه اندازی شبکه رادیویی «جام جهانی» باعث شده است تا این روزها صدای گویندگان قدیمی رادیو از جمله خسرو والی زاده، اکبر ارمنده و دیگر گزارشگرها را بیشتر بشنویم. این گزارشگران روایتی از همکاری شان با رادیو «جام جهانی» و همچنین از هیجانات خود در لحظات حساس گزارش دیدارهای ایران مقابل انگلیس، ولز و آمریکا داشتند.
جامجهانی ۲۰۲۲ قطر به روزهای حساس و پایانی خود نزدیک شده است. رادیو در این مدت با افتتاح رادیوی فصلی با عنوان «رادیو جامجهانی» در کنار هواداران و دوستداران فوتبال بوده است.
رادیو جام جهانی که در مرکز کیش مستقر است، رقابت های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را از زمان آغاز به صورت زنده توسط گزارشگران مختلف رادیویی گزارش میکند.
در گزارشی که توسط روابط عمومی این شبکه اختصاصی به ایسنا ارسال شده است، خسرو والی زاده، اکبر ارمنده، حافظ کاظم زاده، مهرزاد عطاران و آرش اسدی روایتی از همکاری شان با رادیو جام جهانی و همچنین گزارش دیدارهای ایران مقابل انگلیس، ولز و آمریکا گفتند.
خسرو والی زاده و روحیه مضاعف در گزارش ایران ـ ولز
خسرو والیزاده ـ گزارشگر و کارشناس پیشکسوت ـ درباره راه اندازی «رادیو جامجهانی» میگوید: بار اول بود که این اتفاق خوب رخ داد. ما در رویدادهای مهم دیگری همچون بازیهای آسیایی و المپیک هم میتوانیم اتفاقات اینچنینی را رقم بزنیم؛ البته پیش از آن باید تبلیغات و برنامهریزیهای گستردهای را انجام دهیم تا مخاطبان بیشتری را جذب کنیم. اینگونه رادیوها زمانی میتواند در جذب مخاطب موثر باشد که ما برنامههای مخاطب پسند تهیه و تولید کنیم.
والی زاده ادامه می دهد: هر کاری شروعش سخت است اما افتتاح این رادیو به عنوان قدم اول خوب بوده، شاید مشکلاتی هم وجود داشت اما برای شروعِ کار خوب بود. من همیشه در حین بازیهای ایران حس بسیار خوبی دارم؛ مخصوصا زمانی که تیم کشورمان پیروز میشود. در این دوره هم گزارش بازی ایران و ولز را انجام دادم که در حین گزارش یک روحیه مضاعف پیدا کردم و قطعا به شنونده هم همین حس منتقل میشود.
حال و هوای گزارش بازیهای تیم ملی به عِرق ملی و علاقه به تیم کشور برمیگردد
اکبر ارمنده ـ گزارشگر باسابقه رادیو ورزش ـ هم با اشاره به الزام راه اندازی رادیو جامجهانی اظهار می کند: برای راهاندازی چنین رادیویی باید مدتها وقت صرف شود تا برنامهریزی دقیقی صورت بگیرد. این رادیو با برنامهریزی مناسب و ایجاد تنوع در ارائه برنامهها میتواند در جذب مخاطبان موثر باشد. قطعا این اولین تجربه در راهاندازی یک رادیوی فصلی در قالب ورزش بود و برای تداوم چنین رادیوهایی حتما از تجربیات و ایرادات آن میتوان در آینده بهتر استفاده کرد. حال و هوای گزارش بازیهای تیم ملی به عِرق ملی و علاقه به تیم کشور برمیگردد که تمامی بازیهای این تیم را برای من خاطرهانگیز میکند.
بدشانس توأم با خوش شانسی گزارش دیدار ایران و انگلیس!
حافظ کاظم زاده که دیدار ایران و انگلیس را گزارش کرد ضمن ابراز خرسندی از افتتاح رادیو جام جهانی می گوید: این کار بسیار قدم مهمی بود. وجود رادیویی با این عنوان کمک میکند که مخاطب در هر لحظه درباره جامجهانی بشنود. این شبکه در حالت عادی در جذب مخاطب بسیار موثر بود. مدیران رادیو ورزش هم زحمات زیادی کشیدند اما ما نیازمند این هستیم که برای دورههای آتی با برنامهریزی دقیق و بلند مدتتر حتی درخصوص سایر رقابتها هم به آن پرداخته و آن را ادامه دهیم.
وی ادامه می دهد: حضور گزارشگران اختصاصی در اینگونه رویدادها بسیار حائز اهمیت است و ارسال گزارشهای اختصاصی از محل برگزاری مسابقات به بیشتر شدن جذابیت این موضوع کمک شایانی میکند. بیشتر از آن چیزی که فکرش را میکردم بازخوردهای متفاوتی را از مخاطبان گرفتم؛ حتی از افرادی که اصلا دنبالکننده فوتبال نیستند، چه برسد شنونده رادیو باشند. بسیار خوش شانس بودم که توانستم اولین بازی ایران را از رادیو جامجهانی گزارش کنم؛ البته بدشانس هم بودم که این دیدار با یک شکست سخت همراه بود. مواجهه مردم با بازیهای ایران حس غرور در من ایجاد میکرد. این که تحت هر شرایطی نیم نگاهی خیلی پررنگ به نتایج تیم ملی داشتند و علاقهمند به نتیجهگیری و صعود تیم بودند، برای من بسیار جالب بود. لحظه مصدومیت علیرضا بیرانوند و تعویض او با حسینی لحظه غمانگیزی بود اما صدای تشویقها و واکنش حاضران تالار شهر جزیره کیش که برای دیدن بازی آمده بودند، برای من قابل توجه بود.
گزارش بازی ایران ـ آمریکا مهمترین گزارش من در این سالها محسوب میشود
مهرزاد عطاران از گزارشگرانی است که در طول این مدت صدای او را بارها از شبکه رادیویی ورزش شنیده شده است. این گوینده درباره ی راه اندازی رادیو فصلی جام جهانی اظهار می کند: رادیو فصلی یک فرصت یک ماهه را برای جامجهانی قطر ایجاد کرد تا رضایت خاطر مخاطبان بیشتر فراهم شود. با توجه به تعدد و همزمان برگزار شدن بازیها در برخی از مسابقات، این نیاز حس میشد که یک کانال و یا یک رادیو در کنار رادیو ورزش باشد که بتواند مسابقات همزمان را پوشش دهد و یا به صورت بلندمدت به اخبار حواشی و رویدادها بپردازد. این اتفاق خجستهای بود و امیدوارم در دورههای بعد با شرایط بهتر سایر مسابقات از جمله رقابتهای آسیایی، کار خود را ادامه دهد. اگر ما هر روز بخواهیم در رادیو ورزش به جامجهانی بپردازیم، قطعا از سایر رشتههای ورزشی غافل میشویم. بنابراین مخاطب خاص فوتبالی ما که تعدادشان هم زیاد است نیازمند این بودند که یک رادیو در کنار رادیو ورزش داشته باشند. دسترسی آسان به رادیو جامجهانی و اختصاص دادن آن پیرامون موضوع فوتبال بسیار در جذب مخاطب تاثیرگذار است.
وی ادامه می دهد: ما گزارش هیچ مسابقه فوتبالی را از دست ندادیم؛ چرا که رادیو ورزش یک مسابقه و رادیو جامجهانی مسابقه دیگری را گزارش میکرد. در برخی از مواقع که پشت ترافیک بودیم صدای همکاران را از برخی خودروها میشنیدیم. حس عجیب و لذتبخشی است زمانی که تیم ملی کشورمان در هر رشته ورزشی و در یک رویداد جهانی مقابل تیمهای بزرگ دنیا حضور پیدا کرده است. گزارش بازی ایران برابر آمریکا مهمترین گزارش من در این سالها محسوب میشود؛ البته دوست داشتم منجر به صعود تیم ملی شود چرا که این بازی برای من یک حس و حال دیگری داشت.
هیجان در رادیو جامجهانی حین بازی ایران ـ آمریکا وصفناشدنی بود
آرش اسدی از گزارشگران رادیو نیز درباره راه اندازی رادیو جام جهانی اظهار می کند: راهاندازی رادیو جامجهانی کار بسیار ارزشمند و قابل تقدیری بود و جای خالی این رادیو کاملا مشهود بود تا علاقهمندان به فوتبال هر لحظه در جریان آخرین اخبار و اطلاعات قرار بگیرند؛ البته هر شبکهای در ابتدا با کمبودهایی همراه است اما به نظرم رادیو جامجهانی با توجه به مدیریت شبکه در کنار سایر عوامل تا به اینجای کار برنامههای جذاب و متنوعی را برای مخاطبان در نظر گرفته است. اوج کار هر گزارشگری بازیهای ملی بوده و این یک احساس کاملا دلی توأم با هیجان و استرس برای پیروزی تیم کشورمان است. گزارش بازی ایران و آمریکا در رادیو جامجهانی بسیار خاطرهانگیز بود و هیجان همکارانم در این شبکه رادیویی و مرکز کیش برای پیروزی پسران ایران وصف ناشدنی بود.
انتهای پیام
منبع:خبرگزاری ایسنا