گوینده‌های خوب انگشت‌شمار شده‌اند



ناصر قوام‌پور درباره معیارهای انتخاب گوینده در رادیو و تفاوت‌های آن با گذشته گفت: در گذشته انتخاب گوینده سخت‌تر بود؛ چند هزار نفر غربال می‌شدند تا نهایتا چند نفر به عنوان گوینده انتخاب می‌شدند؛ گوینده‌های انتخاب شده آموزش می‌دیدند، اما الان این آموزش‌ها کم شده است.

این گوینده رادیو در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تعدد شبکه‌های رادیویی باعث شده انتخاب گوینده با گذشته متفاوت باشد و فرصت برای آموزش دادن به گوینده‌ها قبل از اجرا کمتر است. زمانی بود که انتخاب گوینده طول می‌کشید و شرایط خاص خودش را داشت. گوینده باید علاوه بر داشتن صدای مناسب، حضور ذهن و بداهه‌پردازی، در زمینه‌ای نیز تخصص داشته باشد. هر شبکه‌ای هم یک تخصص نیاز دارد مثلا شبکه اقتصادی و فرهنگی که هر کدام تخصص خاص خود را می‌طلبد.

او درباره متن‌نویسی در رادیو خاطرنشان کرد: در حال حاضر نویسنده‌های خوب خیلی کم و انگشت شمار هستند. قبلا حتما در پخش یک نویسنده حضور داشت اما به تدریج تعدد شبکه‌ها و عجله در ساخت برنامه باعث شد به نویسندگی هم خیلی توجهی نشود.از طرفی وجود شبکه‌های مجازی و اینترنت دسترسی به متن را آسان کرده و باعث شده تا دیگر نیازی نباشد نویسنده مطالعه کند؛ متن‌های آماده زیاد است و به راحتی می‌توان کپی کرد اما این متن‌ها با رادیویی بودن فرق دارد، نویسنده باید چهارچوب رادیو را بشناسد.

قوام‌پور درباره شرایط کنونی رادیو عنوان کرد: الان تفاوت شبکه‌ها خیلی چشمگیر نیست و همه به یک سمت و سو می‌روند و خیلی توجهی به متون و نوع گویش و اجرا ندارند. الان چیزی که مهم است محتوا است و شکل و ساختار رادیو در درجه دوم قرار می‌گیرد.

این گوینده رادیو در ادامه گفت: در گذشته رادیو خیلی معتبر بود و مردم هر خبری می‌شنیدند می‌گفتند «چون رادیو گفته موثق است». حتی کسانی که از رادیو به تلویزیون می‌رفتند موفق‌تر بودند به طوری‌که  زمانی رفتن گوینده‌ها به تلویزیون ممنوع شد اما الان دوباره اجازه این کار را داده‌اند.

قوام‌پور در پایان گفت: امیدوارم معیارهای انتخاب در همه زمینه‌ها سختگیرانه‌تر شود تا حالت اختصاصی هر شبکه حفظ شود و انتظار مردم هم از هر شبکه نسبت به ماموریتی که دارد در همان سطح باشد.

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا