ورود دیرهنگام رسانه‌های رسمی در موضوعات مهم هزینه‌زا است


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد واحد مرکز در جمع خبرنگاران و مدیران روابط عمومی‌های شهرستان بابل با اشاره به راهبردهای مختلف رسانه‌ها در پوشش رویدادها بر ضرورت اتخاذ راهبرد واقع‌نمایی تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، دکتر اکبر نصرالهی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد واحد مرکز گفت: رسانه‌ها نباید وقایع منفی‌ را بزرگ و اخبار مثبت را کوچک‌نمایی کنند و یا راهبردهای سکوت و انکار را اتخاذ کنند.

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری، با انتقاد از غفلت رسانه‌ها از اصل بالانس و توازن در ارزش‌های خبری و پرداخت اخبار مناطق و موضوعات مختلف گفت: تحقیقات نشان می‌دهد  رسانه‌ها متأثر از نظریه مرکز و پیرامون و رویه نادرست رسانه‌های سراسری، خبرهای شهرستان‌ها و روستاهای مختلف را با وجود دارا بودن ارزش‌های خبری پوشش مناسب نمی‌دهند.

رییس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه با تشریح تاکتیک هزینه از سرمایه گفت: همان‌طور که منافع ملی باید در دستور کار رسانه‌ها قرار گیرد، در شهرستان‌ها هم‌ ضرورت دارد منافع شهرستان بیش از منافع بخشی، سیاسی و جناحی مورد توجه رسانه‌ها قرار گیرد اما متاسفانه بررسی‌ها نشان می دهد تنش‌های سیاسی بعضاً خودساخته در رسانه‌های شهرستان‌ها بر اصول حرفه‌ای و منافع مردم غلبه دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: کار مسئولانه و صادقانه و انعکاس مشکلات مردم در کنار انتشار  خدمات مسئولان و ارائه راه حل ها  برای امیدزایی و اعتمادافزایی باید در اولویت کار رسانه‌ها باشد

او در تشریح تاریخچه و اهمیت تاکتیک‌های خبری گفت: تاکتیک های خبری سابقه‌ای  به قدمت رسانه‌ها و تاریخ زندگی اجتماعی دارند اما با افزایش سواد رسانه‌ای مردم، تنگ‌تر شدن حلقه رقابت بین رسانه‌ها و گسترش تکنولوژی‌های ارتباطی، متنوع، پیچیده و دسخوش تغییر شده‌اند.

نصرالهی افزود: با توجه به تاریخچه و امکانات رسانه‌های غربی و حمایت آشکار و پنهان برخی کنشگران سیاسی از رسانه‌های معاند، آموزش تاکتیک‌های رسانه‌ای به مردم ضروری است و آن‌ها  را در مقابل عملکرد مغرضانه رسانه‌های غربی و  شبکه‌های اجتماعی غیرمسئول واکسینه می‌کند.

به گفته او، غفلت رسانه‌ها و مسئولان از استفاده مناسب از اصول و تاکتیک‌های رسانه‌ای و اقدام‌ به موقع و هم‌افزا و توجه ناکافی در بالا بردن سواد رسانه‌ای مردم، انحراف افکار عمومی را در موضوعات مختلف موجب شده است؛ به گونه‌ای که در بسیاری از موضوعات راهبردی، رسانه‌های ملی و محلی در زمین رسانه‌های غیرمسئول و معاند بازی می‌کنند.

او در بخش دیگری از سخنان خود به ماجرای اخیر در مورد «دختر آبی» اشاره کرد و افزود: ماجرای مربوط به دختر آبی مسأله‌ای نیست که رسانه‌های رسمی آن را شکل داده باشند بلکه مشخص است که اتاق فکری پشت این مسأله بوده و با  تاکتیک‌های  رسانه‌ای، جریان‌سازی شده است.

وی گفت: ورود دیرهنگام رسانه‌های ملی از جمله صدا و سیما در موضوعاتی مثل دختر آبی برای کشور هزینه‌زا شده است.

این استاد دانشگاه مهم‌ترین سرمایه هر رسانه‌ای را اعتماد مردم به آن رسانه دانست و تأکید کرد: رسانه‌ها باید مراقبت کنند تا اعتماد را از دست ندهند و سرمایه خود یعنی اعتماد مردم را در مواقع لزوم و استثنایی، به نفع منافع و امنیت ملی و روحی مردم هزینه کنند.

نصراللهی با اشاره به تغییر آرایش رسانه‌ای و تنگ‌تر شدن عرصه رقابت بین رسانه‌ها به ضرورت اتخاذ تاکتیک شروع قبل از دیگران پرداخت و تصریح کرد: اذهان مردم مثل لوح سفید است و ورود دیرهنگام رسانه‌ها به موضوعات مهم موجب می‌شود رسانه‌های رقیب و غیرمسئول افکار عمومی را شکل دهند.
 
وی افزود: آرایش رسانه‌ای مردم تغییر کرده است؛ مردم هیچ تعهدی به رسانه خاصی نداده‌اند تا آنها را ببینند و بخوانند و بشنوند. هیچ دستگاه و  رسانه‌ای نمی‌تواند خبرها را حبس کند بنابراین شروع به‌موقع و قبل از دیگران از تاکتیک های مهم اعتمادزا و مخاطب‌افزا  است

او در پایان تأکید کرد: خبرها باید مردم‌محور باشد نه مسئول‌ و شهرت محور؛ اگر موضوعات خبری رسانه‌ها  از  بین مردم انتخاب شود، مردم به آن توجه و به رسانه نشردهنده اعتماد می‌کنند.

انتهای پیام


منبع:خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا